Recept: Groenteschotel met feta en mozzarella

Jullie kennen mij ondertussen al wel een beetje. Jullie weten dus dat ovenschotels mijn favoriet zijn. Of het nu een prachtige zomerdag of een triestige winterdag is. Je scoort er altijd mee. Omdat wij bij bijna elk avondmaal vlees of vis eten, maak ik zelden vegetarische ovenschotels klaar. Maar daar maak ik deze keer een uitzondering op. Voor deze groenteschotel liet ik me inspireren op een gerechtje dat ik even geleden op restaurant bestelde, maar maakte hem klaar op mijn manier en met de ingrediënten die ik graag gebruik in mijn schotels. Benieuwd? Ontdek het receptje hieronder.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 2 courgettes
 • 1 rode en 1 gele paprika
 • 2 ajuinen
 • Een grote tros kerstomaten
 • Olijfolie
 • 250 gram feta
 • 250 gram mozzarella
 • Kruiden: peper, zout, oregano en tijm

Zo maak je het klaar:

 • Verwarm je oven voor door hem om op grillstand (180 graden) te zetten.
 • Snijd ondertussen de courgettes en de paprika’s in stukjes en de ajuin in ringen.
 • Verdeel dit allemaal over een bakplaat en sprenkel er olie over. Voeg daarna ook peper en zout toe.
 • Zet de schotel in de oven en laat de groenten roosteren tot ze beetgaar (ongeveer 20 minuten) zijn. Raar af en toe om.
 • Laat ondertussen de mozzarella en de feta uitlekken en snijd ze in blokjes.
 • Haal de schotel uit de oven. Verkruimel de feta en de mozzarella over de groenten. Kruid af met oregano en tijm.
 • Wanneer de kaas gesmolten is (na 15-20 minuten) kan je de schotel uit de oven halen.
 • Serveer met stokbrood en een salade en je hebt een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s