Getest: de nieuwe Etixx Recovery Shake Pro Line

Eixx Sports Nutrition lanceerde deze week een nieuwe recovery shake, namelijk: de Recovery Shake Pro Line. Voor diegene die bekend zijn met het productassortiment van Etixx, stellen jullie zich vast (net zoals mij) de vraag wat het verschil nu juist is met de andere shakes uit hun assortiment. Benieuwd? Ik zocht het allemaal even uit en testte eveneens het nieuwe product voor jullie uit.

De nieuwe shake is een geschikt product voor sporters die een langdurige of intensieve inspanning hebben geleverd. Denk hierbij aan intensieve duurtrainingen, intervaltrainingen, wedstrijden, ultra-inspanningen en noem maar op. Ook tijdens periodes waarin uitermate belang wordt gehecht aan recuperatie na eender welk soort inspanning, kan de Recovery Shake Pro Line als herstelshake gebruikt worden. De shake bestaat in twee smaken: chocolade en banaan. En eerlijk? Ik had eerst een beetje schrik voor de shake met bananensmaak, maar geloof me: ze zijn allebei echt héérlijk.

Waarom is de shake nu zo’n goede herstelshake? Hoe zit het met de samenstelling van het product? Wel, één Recovery Shake Pro Line bevat ongeveer 64 gram koolhydraten en 30 gram eiwitten, waarvan 3 gram leucine. Daarnaast is de shake ook rijk aan zout (1.2 gram per portie), waardoor de mineralen die verloren werden tijdens de inspanning, optimaal aangevuld worden. Als je dan weet dat het na een inspanning belangrijk is om voornamelijk je spierglycogeen aan te vullen (door middel van koolhydraten), je vochtverlies aan te vullen (door middel van vloeistof en mineralen) en je spierschade te herstellen en spieropbouw te stimuleren (door middel van eiwitten), is de shake een perfect middel om deze drie bouwstenen optimaal aan te vullen.

Maar wat is nu het verschil met de andere shakes van Etixx? Ik zet het hieronder eventjes op een rij:

  1. De Recovery Shake. Deze is uitermate geschikt voor het heraanvullen van energie en om spierherstel te bevorden. Deze shake bevat namelijk snelle suikers, wat optimaal is voor het aanvullen van je spierglycoceen. Daarnaast bevat de shake ook hoogwaardige eiwitten om je spierschade te herstellen en om spieropbouw te stimuleren.
  2. De High Proteïn Shake. Deze is voornamelijk geschikt voor het bevorderen van spierherstel en spieropbouw. In tegenstelling tot de Recovery Shake, bevat deze geen toegevoegde koolhydraten, vetten of zout. De shake vult dan ook voornamelijk je eiwitten aan.
  3. De Recovery Shake Pro Line. Deze shake is echt een complete shake waarmee je zowel je koolhydraten, eiwitten en leucine als je zoutgehalte gaat aanvullen. Eigenlijk een beetje een combinatie van de klassieke Recovery Shake en de High Proteïn Shake.

Nu je het verschil weet tussen de drie shakes, vraag je je waarschijnlijk af wanneer je nu voor welke shake kiest? Wel dat is eigenlijk vrij eenvoudig te beantwoorden.  Afhankelijk van de lengte en de intensiteit van je training, kies je voor een ander soort shake. Voor alle korte inspanningen met een lage of gemiddelde inspanningsinsentiteit, kies je voor de High Proteïn Shake. Voor langere inspanningen die je uitvoerde aan een vrij lage inspanningsintensiteit, kies je dan de klassieke Recovery Shake. Tot slot kies je voor de Recovery Shake Pro Line wanneer de korte/lange/ultra lange training uitgevoerd werd aan een erg hoge intensiteit. Bij dit type inspanning is herstel namelijk nóg belangrijker dan in de andere situaties.

Hopelijk werd het met deze post een beetje duidelijker voor jou. Wil je hem ook graag eens uittesten? Bestel hem nu aan 30% korting met de promocode “RECOVERYPROLINE” en krijg er nu tijdelijk een gratis shaker bovenop.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s