Leukste hardloopwedstrijden in juli en augustus

De zomervakantie is officieel van start gegaan. Tijd dus om je zomerplannen te maken, alvorens iedereen op vakantie of citytrip vertrekt. En wat is er leuker dan aan de uitstapjes-planning een aantal leuke loopwedstrijden toe te voegen? Om samen met je gezin of vrienden te organiseren. Leg die drukke agenda’s alvast bij mekaar en plannen maar! Want het beloofd een warme en zalige zomervakantie te worden! Wie zie ik deze zomer waar?

The Fintro Classic – 08/07/2019

De kick-off van de zomervakantie wordt op maandagavond 8 juli gegeven in Tessenderlo op The Fintro Classic. Ideaal voor de mensen onder ons die niet in verlof zijn, net zoals ik ;-), om na het werk even te gaan uitblazen in het bruissende Tessenderlo. Op het programma staan traditiegetrouw de Jogging 4 km en The Classic 10 km. Ook kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen aan de Kids Run van 1,5 km. Een perfecte avondactiviteit om met het hele gezin te plannen, als je het mij vraagt. Ik ben alvast ingeschreven om er met een paar vrienden te gaan lopen.

Spartacus Water – 11/08/2019

Het volgende groot Golazo-loopevent zal pas plaatsvinden in augustus in Averbode. Nog even geduld hebben dus, maar dat is voor de Spartacus Water zeker de moeite waard. De Spartacus Water maakt deel uit van de Deloitte Spartacus series en belooft een groot feest te worden. Op 11 augustus wordt de eventsite van Averbode tot een echte waterwereld omgetoverd! Dat wil zeggen: 5 km glijden, klimmen, klauteren, af een toe een kort stukje lopen en zwemmen. In water uiteraard, want minstens 3 km loopt door het water. Maar houd je vast! Ook al is de maximale diepte van het water 1m50 en hoef je geen topzwemmer te zijn, is het een vereiste dat je kunt zwemmen. Wie durft deze uitdaging aan te gaan?

Fintro: Dwars Door Turnhout – 31/08/2019

Op zaterdag 31 augustus vindt de negende editie van Fintro Dwars door Turnhout plaats. In het laatste weekend van de grote vakantie, kan je opnieuw kiezen tussen 5 of 11 kilometer. Voor de kinderen is er traditiegetrouw de Alpro Kids Run van 1 km. Aarzel niet en schrijf je vanaf nu in voor deze sportieve afsluiter van de zomervakantie!

The Color Run – 31/08/2019

Diezelfde dag vindt ook The Color Run plaats. The Color Run, ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet’ genoemd, is een loop over 5 km waarbij duizenden deelnemers in een wit t-shirt starten. Elke kilometer krijgen ze een wolk van kleurenpoeder over zich heen die hen van kop tot teen kleurt. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder in het ‘Color Festival’ waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt wordt tot iedereen er als een volmaakte regenboog bij loopt. Afspraak bij Tour & Taxis in Brussel om 15 uur, want dan wordt het startschot gegeven.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s