Hittegolf alarm! Hydrateren met de Sport Hydro Tabs van Etixx

De zomer staat voor de deur. En het startschot zal worden gegeven door de aangekondigde hittegolf van de komende dagen en zelfs weken. Het beloofd, net zoals vorig jaar, weer een warme zomer te worden. Allemaal heel leuk, maar hoe ga je hier al sportend mee om? En vooral hoe bereid je je hier het best op voor? In een vorige blogpost gaf ik alvast een aantal tips en tricks om te sporten bij warm weer of op vakantie. In deze blogpost ga ik dieper in op het belang van hydratie en vochtverlies bij warme temperaturen en hoe de Sport Hydro Tabs van Etixx je hiermee kunnen helpen.

Drinken is belangrijk. Zo wordt er aangeraden om gemiddeld 1,5 liter per dag water te drinken. Wanneer je sport, wordt de rol van hydratie nog belangrijker. Want door te sporten ga je zweten. Daardoor verliest je lichaam vocht, dat je zowel tijdens als na je sportsessie moet kunnen aanvullen. Bij warme temperaturen, zweet je meer dan anders. Daarom moet je nóg meer gaan drinken om uitdroging of dehydratatie te vermijden. Maar dat is tijdens een sportsessie niet altijd vanzelfsprekend. Van zodra ik wat te veel drink, krijg ik namelijk last van een klotsende buik. Wat erg vervelend is, zeker tijdens het lopen. Maar hoe kan je er dan voor zorgen dat je toch goed gehydrateerd bent? Want zoals iedereen wel weet: goed hydrateren, is beter presteren.

De Sport Hydro Tabs van Etixx kunnen je alvast een handje helpen om je vochtbalans op peil te houden. Maar wat is dat een vochtbalans? Wel, dat is het verschil tussen al het vocht dat je inneemt (door drank en voeding of produceert tijdens het verteringsproces) en het vocht dat je verliest via zweet, ademhaling en plassen. Om je vochtbalans in evenwicht te houden is het eenvoudig: alles wat er uit gaat, moet er ook weer in komen. En dat wordt bij warm weer net een tikkeltje moeilijker, omdat je lichaam meer nood heeft aan afkoeling waardoor je bijgevolg ook meer gaat zweten. En in zweet zitten een aantal elektrolyten (zoals natrium, kalium, calcium en magnesium). Elk op hun manier helpen deze stoffen om onze spieren normaal te laten werken.

Ze zijn dus erg belangrijk. Als je als sporter alleen water drinkt tijdens inspanningen waarbij je veel zweet, worden de verloren elektrolyten niet voldoende aangevuld, wat een negatief effect kan hebben op je prestaties. Elektrolyten zorgen ervoor dat ons lichaam vocht beter vasthoudt. En daarom zijn de Sport Hydro Tabs net de oplossing. Deze caloriearme bruistablet is speciaal ontwikkeld om het verlies aan elektrolyten zo volledig mogelijk aan te vullen om samen met water een optimale hydratatie op peil te houden bij erg warme temperaturen. Maar het kan voor een groot deel mensen ook het hele jaar door handig zijn. Vooral voor salty sweaters, de sporters die veel zout zweet verliezen. Je kan het makkelijk herkennen als je last help van witte zweetcirkels op je kledij of lichaam.

Hoe gebruik je zo’n tablet nu? Bij matig warm weer is een halve bruistablet per 500 ml water voldoende. Drink het water tijdens en na je sportprestatie op. Als het extreem warm is, wordt een volledige tablet aangeraden. Heb je een wedstrijd gepland en geven ze de komende dagen heel warm? Dan bereid je je lichaam maar best voor en mag je de hydro tabs al een tweetal dagen op voorhand beginnen innemen door ze op te lossen in je waterfles. Dat zal er voor zorgen dat je lichaam de dagen voor de wedstrijd het vocht beter vasthoudt, waardoor je niet gedehydrateerd aan de start van je wedstrijd staat.

Desalniettemin zijn de bruistabletten geen wondermiddel. Bij heel erg warm weer, blijf je dus best koelere momenten (’s ochtend vroeg of ’s avonds laat) opzoeken om te gaan trainen, smeer je je goed in en draag je luchtige kleding. Een pet dragen is ook nog steeds aangeraden. Hanteer de komende dagen dus zeker deze tips. En denk eraan: hydrateren is key! En daar helpen de Sport Hydro Tabs van Etixx je alvast mee.

Geniet tot 31 juli van 35% korting in de Etixx Sports webshop, bij aankoop van de Sport Hydro Tabs of de Isotonic. Gebruik de code: “STAYHYDRATED”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s