5 tips om meer water te drinken

img_3081-e1558353348771.jpg

“Drink minstens 1,5 liter water per dag”. Een regel die je wel vaker gelezen of gehoord zal hebben. Makkelijker gezegd dan gedaan, hoor ik je zeggen. En inderdaad, het blijft voor vele onder ons een uitdaging om dagelijks deze nodige hoeveelheid water binnen te krijgen. Ook tijdens het sporten is drinken belangrijk. Je drinkt dan best nog een halve liter water extra, om het vocht dat je tijdens het sporten verloren hebt weer op te vangen. Ook bij warme temperaturen is voldoende water drinken belangrijk, om uitdroging en krampen tijdens het sporten te vermijden. Daarom geef ik je hieronder enkele eenvoudige tips waardoor je op een dag meer zal drinken.

1. Wakker worden met water

Plaats en grote fles water op je nachtkastje of in de badkamer en neem er bij het opstaan een grote slok van. De ochtend is één van de belangrijkste momenten van de dag om je lichaam te hydrateren, omdat het een hele nacht lang geen vocht heeft ontvangen. Geen tijd omdat je moet rennen naar je werk? Zorg dan dat je ook een fles in de auto hebt. Het stilt niet alleen de eerste honger, het is bovendien ook nog eens goed voor je huid. Blijkbaar helpt het om de wallen onder je ogen te verminderen. Perfect toch?

2. Download een app

Vergeet je gewoon om te drinken omdat je de hele dag zo druk bezig bent? Download dan een app op je smartphone die je er aan herinnert wanneer het tijd is om te drinken. Voorbeelden van apps zijn “Waterlogged“of “Daily Water – Drink reminder“.

3. Water met een smaakje

Vind je water maar saai? Voeg dan vers fruit of groenten toe in je drinkbus. Voeg stukjes aardbeien, citroen, limoen, komkommer of sinaasappels toe aan je waker. Het geeft je water zo veel meer smaak waardoor je het sneller opdrinkt. Toch geen zin in gewoon water? Ook thee, koffie of bruiswater tellen mee. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een breed gamma van Spa met een smaakje. Lekker fris en ook nog eens gezond!

4. Eet je water

Water eten? Ja hoor. Je kan je glas water af en toe ook vervangen door het drinken van een grote kom soep. Soep bestaat namelijk grotendeels uit water. Ook in heel wat soorten groenten en fruit zit water. Denk bijvoorbeeld aan sla, tomaten, komkommer, meloen en selder.

5. Een drinkbus voor onderweg

Investeer in een goede drinkbus. Het is niet alleen handig om mee te nemen, het is ook nog eens ecologisch. Mijn favoriete drinkbus is er eentje van Brita. Die filtert je water, waardoor je overal je drinkbus kan bijvullen. Bovendien zit er een rietje in, waardoor je onbewust meer in één keer drinkt. Ik neem mijn fles overal mee in mijn handtas. Nooit dorst dus wanneer ik onderweg ben.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s