Leukste hardloopwedstrijden in mei

Eind april ging de lente officieel van start. Nu alle chocolade en paaseitjes uit de Paasperiode echt achter de rug zijn, is het deze maand tijd om zich weer voor de volle 100% in te zetten, de loopschoenen aan te trekken en een paar rondjes te gaan hardlopen. Vele lopers hebben het echter moeilijk om het lopen vol te houden. Ze ontbreken aan motivatie, staan er helemaal alleen voor of hebben geen doel om naar uit te kijken. Om je een handje te helpen, geef ik je vandaag een selectie van de leukste loopwedstrijden van de maand mei, georganiseerd door Golazo. Het beste van al: ze zijn toegankelijk voor elk type loper. Zowel voor de gevorderden, als voor de starters onder ons. Neem een kijkje!

Fintro: Dwars door Brugge – 12/05/2019

De Fintro Running Tour is een verzameling van de Belgische stadslopen: 10 Miles de Charleroi, Knokke 10K, Dwars door Brugge, The Classic (Tessenderlo), Dwars door Mechelen, Liège 10K, Dwars door Hasselt en noem maar op. Op 12 mei 2019 gaat de Dwars door Brugge door. Dit is de ideale familieuitstap om te doen met je kids. Er is namelijk een kidsrun van 1 km (voor kinderen tussen 4 tot 12 jaar), een parcours van 5 km en een parcours van 15 km. Er is dus echt voor ieder wat wils! Het toppunt van al: als afsluiter krijgen alle deelnemers ouder dan 18 jaar een heerlijke Brugse Zot aan de finish.

Great Breweries Marathon 2019 – 12/05/2019

Voor de lopers die op zoek zijn naar net dat tikkeltje meer adrenaline, is er dezelfde dag de Great Breweries Marathon & 25 km. Je kan bovendien kiezen om het parcours te lopen of te wandelen. It’s up to you. De start en aankomst voor alle afstanden liggen op de brouwerij Duvel Moortgat te Puurs. Alle finishers worden beloond met een rijkelijk gevuld bierpakket met de smakelijke bieren van Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en brouwerij Bosteels. Maar dat is niet alles! De lopers focussen zich onderweg op hun sportieve krachttoer. Als beloning krijgen ze aan de finish eveneens de kans om te genieten van een deugddoende degustatie. Wat een leuk concept!

Fintro: Stadloop De Gentenaar – 19/05/2019

Het tweede Fintro Running Tour event van de maand, is de Stadloop De Gentenaar. De loopwedstrijd is één van de oudste wegwedstrijden van België. En dit jaar pakken ze uit met een gloednieuw en snel parcours. Ook op 19 mei ga je gewoon met het hele gezin naar Gent. Voor kinderen is er weer een 1 km Alpro Kids Run voorzien. En de volwassenen kiezen zelf: 5 km of 10 km. Daarnaast is er ook een duorun voorzien. Die loop je met twee. Je ontvangt dan de startnummers (voor de 2 lopers) in ruil voor je e-ticket op het Sint-Pietersplein bij de inschrijvingen. Aan de stand van de CM kan je de T-shirts en jullie koppelstuk ophalen. De start wordt gegeven om 14u10 net na de start van de 5 km. Wie wordt jou loopbuddy deze keer?

Lampiris Abdijendocht – 30/05/2019

Het laatste event van de maand mei, is de Lampiris Abdijentocht. Dit is het tweede event van de Lampiris Nature Trail Series. Daarin doorkruisen de deelnemers al lopend de mooiste plekjes natuur die België te bieden heeft. Op zaterdag 30 maart mocht de Lampiris Crêtes de Spa de spits afbijten en na de Lampiris Abdijentocht volgen er nog twee events waar sportieve natuurliefhebbers van zullen smullen: de Averbode Nature Run en de Leuven Nature Run.

Hemelvaartsdag is traditiegetrouw de dag van de Lampiris Abdijentocht, een lange tocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo. Op 30 mei kiezen de deelnemers tussen een loopparcours van 16 km en twee wandelparcours van 16 km of 32 km. Pittig zeg! Klaar voor de 37e editie van dit unieke loopevent?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s