Ik werd Etixx ambassadeur!

Ik weet het eigenlijk al een tijdje, maar ik kan het leuke nieuws nu ook eindelijk met jullie delen. Ik ben voortaan Etixx ambassadeur, wat ik echt super leuk vind! Want wanneer je zo veel sport, dan is sportvoeding heel erg belangrijk. Nu dat ik Etixx ambassadeur ben, ga ik heel wat kunnen bijleren over sportvoeding en dat ga ik uiteraard ook met jullie delen! De komende weken ga ik mijn ervaringen met hun producten, alsook ideale voedingsschema’s, tips & tricks en recepten met jullie delen. Want nu pas besef ik hoe belangrijk voeding eigenlijk is en welke invloed het kan hebben op je sportprestaties.

Alvorens ik besliste om met Etixx samen te werken, was het voor mij erg belangrijk om meer te weten over het merk, hun visie en hun producten. Wie zijn ze eigenlijk en waarom zijn ze anders dan al de andere sportvoedingmerken? Etixx Sports Nutrition is ontwikkeld met, en wordt gebruikt door atleten die behoren tot de absolute wereldtop. Zo gebruiken in België onder andere de voetbalclubs KV Oostende, AA Gent en RSC Anderlecht hun producten. Maar ook de basketbal club, de Telenet Giants van Antwerpen, of één van onze beste vrouwelijke tennissters van het moment, Elise Mertens, maken gebruik van de Etixx producten. De missie van het merk is dan ook om optimale sportprestaties te ondersteunen door de ontwikkeling van een volledig productgamma van unieke, innovatieve formules, gemaakt met superieure ingrediënten, ondersteund door een hoogkwalitatieve product testing.

Maar wat maakt hen dan anders dan andere traditionele sportvoedingsmerken? Wel, de meeste van deze merken focussen zich voornamelijk op de wereld van fitness, gewichtheffen en power training. Daardoor zijn ze vaak gericht op fysiek zichtbare resultaten, zonder veel aandacht voor het feit of het hele plaatje voor de atleet klopt: of hij zich algemeen goed in zijn vel voelt. Bij Etixx gaat het er allemaal wat anders aan toe. Zij benaderen hun activiteiten puur vanuit een wetenschappelijk standpunt, met een focus op de gezondheid en het welbehagen van de sporter. Voor de ontwikkeling en testing van hun producten werken ze daarom samen met een team van specialisten uit verschillende sectoren zoals medische specialisten, biomedische wetenschappers, farmacologen en topsporters. Dat is dan ook de reden dat je hun producten niet ziet liggen in gewone sportwinkels. Ze zijn namelijk enkel verkrijgbaar in de apotheek of via hun eigen website.

Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment aan producten, die je door hun gebruik van kleurcodes makkelijk van elkaar kan onderscheiden: de categorieën “performance” en “endurance” die voornamelijk belangrijk zijn voor sporters die aan duursporten doen, de categorie “power” die belangrijker is voor sporters die voornamelijk aan krachttraining doen, de categorie “health” die hun volledige gamma aan supplementen dekt (denk daarbij maar aan vitaminen, magnesium of vetverbranders) en de categorie “recovery” waarin hun volledige gamma van producten, die van belang zijn voor het herstel en recuperatie van de spieren, onder vallen.

Naast hun gamma aan sportvoeding, geven ze als merk ook sportvoedingsadvies. Als sporter vind je op hun website heel wat nuttige info en advies over verschillende onderwerpen zoals basisvoeding, tips & tricks specifiek voor zwemmen, lopen, wielrennen, teamsport, en zo veel meer. Zeker de moeite waard dus om eens een kijkje te gaan nemen op hun website.

Als Etixx ambassadeur zal ik de komende weken veel meer over hun producten, recepten en advies schrijven. Houd dus zeker mijn blog in het oog, want sportvoeding is heel erg belangrijk voor een sporter van eender welk niveau!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s