Eetdagboek: januari

Tijd om nog eens een eetdagboek met jullie te delen… Want oeps… December vergat ik alweer. Daarom maak ik het in deze blogpost goed met eens wat nieuwe receptjes en zaken die ik uitgeprobeerd heb. Op vrijdag werkte ik van thuis uit en na mijn werk had ik nog heel wat op de planning staan. Geen rustige vrijdagavond voor mij! Eerst ging ik zwemmen en daarna ging ik een groepsles UBound volgen.

Dit at ik op vrijdag:

Ontbijt: havermoutpap met appel en kaneel

Classic ontbijtje. Eentje dat ik zo goed als elke ochtend eet. Perfect om de dag mee te starten: 40 gram havermout, sojamelk, stukjes appel en een beetje kaneel. Een paar minuten in de microgolfoven en klaar!

Middag: slaatje en pompoensoep

’s Middags at ik een slaatje dat ik de avond ervoor klaar had gemaakt. Ik gebruikte restjes uit de frigo: sla, kerstomaatjes, kikkererwten, prinsessenbonen, drie sneetjes kipfilet en een hardgekookt eitje. Daarbij at ik ook nog een grote kom soep, die je hier niet op de foto ziet. Een van mijn favorieten: pompoensoep.

Tussendoortje: 100 gram yoghurt

Rond een uur of drie had ik een klein hongertje, dus at ik wat yoghurt. Deze smaak probeerde ik voor het eerste. Het is de nieuwe van Alpro. En ik vond ‘m best lekker.

Pre-workout snack 1: gepofte tarwe met sojamelk

Om half 6 zou ik gaan zwemmen. Daarvoor wou ik graag even iets eten. Deze simpele, maar heerlijke, snack leerde ik onlangs voor het eerst kennen op Instagram en ik wou het onmiddellijk uitproberen. Het smaakt en lijkt op de cornflakes poffertjes of Smacks van Kellogg’s, maar deze zijn uiteraard veel gezonder. Niet bewerkt en geen toegevoegde suikers. De poffertjes koop je bij de AH. Je kan ze mengen met wat melk of yoghurt. Als je een zoetebek bent, kan je er wat ahornsiroop of acacia honing aan toevoegen. Ik at zie hier gewoon zo met wat plantaardige melk. Wat heeft dat gesmaakt!

Pre-workout snack 2: een halve liter water en een appeltje

Omdat ik wist dat het laat zou worden en dat ik na het zwemmen wel een hongertje zou hebben, had ik een appeltje voorzien om snel nog even tussen de twee sportactiviteiten in te eten. Omdat UBound of trampoline nogal heel actief is, koos ik voor een lichte snack die niet op mijn maag zou liggen tijdens de groepsles. Daarbij dronk ik nog een halve liter water om goed te hydrateren en mijn spieren te laten herstellen.

Avondmaal: een bouillon van tofu, champignons en noodles

Na al dat sporten had ik eigenlijk niet meer zo veel zin om eten klaar te maken. Daarom maakte ik samen met een vriendin een snelle hap: deze bouillon van tofu, champignons en noodles. Wat heb je nodig? Een ui, wat look, verse champignons, tofu, tl koolzaadolie, 2 groenten bouillonblokjes, tl sesamolie, een beetje sojasaus, peper, zout, vermicelli en water. Alles in één pot en klaar! Daarbij at ik nog 2 crackers, omdat ik toch wel vrij veel honger had na die actieve avond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s