Eetdagboek: november

In augustus schreef ik voor het eerst een eetdagboek-blogpost, omdat ik al verschillende keren de vraag kreeg van jullie wat ik zoal eet op een doordeweekse dag. Ik had toen de belofte gemaakt dat ik maandelijks een willekeurige dag zou uitpikken en deze met jullie zou delen. En inderdaad… In september en oktober is dit niet gelukt. Maar ik maak het deze maand weer goed! In deze blogpost deel ik met jullie wat ik vandaag, zaterdag 3 november, gegeten heb.

Dit at ik op zaterdag:

Ontbijt: banana pancakes met fruit

Vandaag sliepen we sinds lange tijd nog eens uit. Als ontbijt had ik eens zin in wat anders dan mijn gewoonlijke havermoutpap. Ik nam een kijkje in onze frigo en daar lagen rijpe bananen en eieren in. Alles wat ik nodig heb om heerlijke banana pancakes klaar te maken. Terwijl ik de pannenkoeken bakte, dronk ik zoals elke ochtend mijn tas warme citroensap op. Ik sneed nog snel een appeltje in stukjes. En klaar! Hoe je van een gezond ontbijt een ongezond ontbijt maakt, dat vraag je dan ook maar eens aan mijn vriend. Die at hier uiteraard gewoon, super veel, suiker bij.

Lunch: verse bio wortelsoep met een salade

Omdat we wat later ontbeten hebben, had ik tussen m’n ontbijt en lunch geen honger. Dat is op een werkdag wel anders. Als ik om 6 uur opsta, eet ik elke dag om 10 uur een klein tussendoortje. Meestal is dat een stuk fruit. Maar vandaag sloeg ik dat over. Voor lunch at ik vandaag een lekker wortelsoepje samen met een zelfgemaakte salade van zoete aardappel, komkommer, tomaat, avocado en enkele scampi’s.

Tussendoortje: Alpro Go On yoghurt

Avondeten: hete bliksem van Sandra Bekkari

Zaterdagavond heb ik het avondeten klaargemaakt. Op de menu stond de hete bliksem van Sandra Bekkari. Ik had er al zo vaak positieve reacties over gehoord, dat ik het ook eens zelf wou uitproberen. En inderdaad. Het was heerlijk. De hete bliksem maak je met een laag zelfgemaakte appelmoes met daarbovenop het kippengehakt. Tot slot voeg je de puree van zoete aardappel toe. Afwerken met wat stukjes appel en in de oven steken maar. Dit was hemels lekker. Een echte aanrader!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s