Je hartritme analyseren met de FibriCheck-app

Vorige week was het de Week van het Hart. Dit werd georganiseerd door de Belgische Cardiologische Liga. Om dit initiatief te steunen, lanceerde de NN Running Club een challenge, namelijk: The Healthy Heart Step challenge. Het doel van deze challenge was om mensen te motiveren om meer te bewegen. Want meer beweging is goed voor je hart. Voor deze challenge daagde de NN Running Club je uit om per dag minstens 7.000 stappen te halen. Niet makkelijk wanneer je een zittende job hebt, want uit cijfers blijkt dat de gemiddelde Belgische werknemer zo’n 6.000 stappen per dag zet. Om de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van 10.000 stappen per dag te halen, is er dus nog wat werk aan de winkel.

Ik deed dus mee aan de challenge en merkte al snel op dat het niet alle dagen even vanzelfsprekend zou zijn om die 7.000 stappen te halen. Op de dagen waarop ik een looptraining gepland had, was dat a peace of cake. Dan haalde ik meestal zelfs het dubbel aantal stappen. Maar op dagen dat ik gewoon ging werken, moest ik ’s avonds toch wat extra moeite doen om die stappen te halen. Dat komt doordat ik met de auto naar mijn werk ga en daarbovenop als marketeer ook nog eens een bureaujob heb. Hoe ik de klus dan geklaard heb? Door lunch- of koffiepauzes te vervangen door korte wandelingen, al wandelend te bellen, al stappend mijn tanden te poetsen of door mijn vriend te overtuigen om toch nog even een kleine wandeling te gaan maken in plaats van voor de TV te ploffen. Allemaal kleine dingen die op het einde van de dag wel het verschil kunnen maken.

En guess what? Het is mij gelukt! Ik heb de challenge gehaald. En daardoor mag ik één week lang de FibriCheck-app gratis testen en mijn hart laten controleren. Het eninge wat ik moet doen is de app downloaden, een account aanmaken en op regelmatige tijdstippen mijn hartritme meten door mijn vingertop op mijn camera te plaatsen. Ik hoor je al denken: “je vingertop op je camera leggen?”. Ja, je leest het goed. Het enige wat je moet doen, is  gedurende één minuut je vinger op de camera van je smartphone leggen. Terwijl je dat doet, wordt er automatisch een betrouwbare en medisch gecertificeerde test uitgevoerd. Hierdoor kan je zelf in een vroeg stadium een mogelijk hartritmestoornis opsporen. Een super initiatief, toch?! Ik ben ontzettend benieuwd om de resultaten na één week te zien. Gek toch wat we tegenwoordig op vlak van gezondheid allemaal kunnen doen dankzij nieuwe technologieën?! Had jij al van de app gehoord en heb je hem al eens getest?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s