Brussels Half Marathon: nog 4 weken

Morgen zit de maand september er alweer op. Oktober staat voor de deur en dat betekent dat mijn deelname aan de de Halve Marathon van Brussel samen met de NN Running Club ook heel dichtbij komt. Dit wordt mijn allereerste halve marathon dus ik ga er de laatste dagen alles aan doen om dit zo goed mogelijk voor te bereiden. Mijn allereerste halve marathon is voor mij namelijk heel belangrijk. Want als die vlot verloopt, dan ben ik er zeker van dat er de komende jaren nog vele zullen volgen. Om dit dus tot een goed einde te brengen, heb ik voor de komende vier weken een strak trainingsprogramma opgesteld. Gedurende de komende weken, zal ik dan ook wekelijks mijn trainingsschema met jullie delen, alsook een terugblik over hoe die trainingen verlopen zijn en of ik mij klaar voel voor de grote dag in Brussel.

Om de vijfde week voor de halve marathon af te sluiten, liep ik op zaterdag alvast een lange duurloop van 15 km. Die ging heel erg goed. Op het einde van mijn training had ik wel de indruk dat er zeker nog een aantal kilometers bij konden. De 21 km van de halve marathon komen dus dichterbij en dat is een goed teken. Tot nu toe liep ik nooit meer dan 20 km. En dat is van de 20 km door Brussel in mei geleden. In de komende weken zal de magische 21 dus zeker op het programma staan. Maar nog niet deze week. De komende week is een wat drukkere week, waarin ik naast werken en sporten nog heel wat andere dingen gepland heb. Ik ga mijn looptrainingen dus moeten inplannen naargelang de dagen die ik vrij ben. Zo zal het bijvoorbeeld al niet lukken om op donderdag en vrijdag te lopen, waardoor ik mijn trainingen minder goed zal kunnen opsplitsen.

Ter voorbereiding van de Halve Marathon zou ik normaal gezien altijd 3 trainingen per week voorzien, met een lange duurloop in het weekend. Maar omdat ik dit weekend meedoe aan een run tegen kanker, met een parcours van 9 km, zal dit deze week niet lukken. Om dit een beetje te compenseren zal ik deze week geen drie, maar vier looptrainingen voorzien. Op die manier zal ik op het einde van de week toch mijn nodige kilometers halen. Deze week zal mijn trainingsschema er zo uitzien:

Week 1 (1 oktober – 7 oktober)

  • Maandag: intervaltraining (20 min warmlopen – 5 min aan 70-75% MHF, 3 min aan 80-85% MHF, 1 min aan 90% MHF – 5 min recupereren – herhaling: 5 min aan 70-75% MHF, 3 min aan 80-85% MHF, 1 min aan 90% MHF – 10 min rustig uitlopen)
  • Dinsdag: een half uurtje losfietsen
  • Woensdag: duurloop 70 min (gemiddeld tempo: 5:55/km)
  • Donderdag: rustdag
  • Vrijdag: rustdag
  • Zaterdag: een kleine 5 km (gemiddeld tempo: 5:30/km)
  • Zondag: deelname aan een 9km-run, L’Orp-Jauchoise, tegen kanker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s