Raceverslag: Brussels Night Run

Afgelopen zaterdag deed ik dankzij de NN Running Club mee aan de tweede editie van de Brussels Night Run samen met vrienden. Tijdens die run loop je ’s avonds laat door de straten van onze mooie hoofdstad Brussel. Een ideale manier om onze hoofdstad eens op een andere manier te bezoeken. Op het parcours werden er onderweg verschillende spectaculaire lichtanimaties, dj-sets en muzikanten voorzien. Elke deelnemer kreeg daarbovenop ook zelf nog een hoofdlampje. Alles was op en top voorzien om een aangename sfeer te garanderen! En niets was minder waar, ondanks het slechte weer van zaterdag.

De dag begon eigenlijk minder goed. Op zaterdag werd er de hele dag regen en wind voorspeld. Ik moet dus eerlijk toegeven dat mijn goesting om tot daar te gaan, ver zoek was. Omdat we met vrienden al hadden afgesproken om te gaan, hebben we toch onze moed bijéén geraapt en zijn we tezamen naar Brussel vertrokken. En blijkbaar heeft het slechte weer de 5.500 ingeschreven deelnemers niet afgeschrikt. Met regenjassen, paraplu’s en poncho’s kwam iedereen tegelijkertijd aan om zijn borstnummer, hoofdlampje en shirt op te halen. Daarna was het tijd voor de warming-up en om 21:30 werd het startschot aan het Koninklijk Paleis van Brussel gegeven.

Omringd door andere lopers met hoofdlampjes, liepen we zo in het hartje van Brussel voorbij het Koninklijk Paleis, het Warandepark, Manneken Pis, Kunstberg en de Grote Markt van Brussel. Het parcours eindigde na 7,5 km op dezelfde plaats als waar we gestart zijn. En daar werden we aangenaam verrast door een leuke medaille. Aangezien het een run is waarbij plezier centraal staat, werd er op de Brussels Night Run geen tijd opgenomen. De bedoeling van de run is dus helemaal niet om de snelste te zijn, maar om met je vrienden plezier te maken en samen te genieten van de unieke sfeer. We liepen de run dus op ons gemakje uit. En ik heb ervan genoten! Hopelijk komt er volgend jaar een derde editie en dan ben ik zeker weer van de partij.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s