Tot rust komen en sporten in het mooie Italië

Hé! Het is zo stil daar, hoor ik je zeggen. Ik ben de afgelopen dagen inderdaad wat minder actief geweest, zowel op mijn social media kanalen, als op mijn blog. Dat komt omdat ik even geniet van twee weken vakantie. En die twee weken breng ik grotendeels door in het mooie Italië. Ik verblijf, samen met mijn vriend, in Limone sul Garda. Dat is een stadje aan het Gardameer. En wat is het hier prachtig en rustig. Omdat we buiten het drukke seizoen hierheen zijn gekomen, is het de ideale plaats om helemaal tot rust te komen.

We zijn hier beide met hetzelfde doel naartoe gekomen: onze batterijen weer opladen. Dat doen we door te rusten, zonnen en van het mooie uitzicht te genieten. Maar het meeste energie halen we allebei uit wat we het liefst van al doen. Dat betekent: fietsen voor hem en lopen voor mij. We staan ’s ochtends vroeg op om te gaan ontbijten. Daarna springt Loïc zijn fiets op. Omdat we met de wagen tot hier zijn gekomen, kon hij gemakkelijk zijn eigen fiets meenemen. Ik heb daarentegen al wat meer tijd nodig om mijn eten te verteren, dus doe ik het nog eventjes rustig aan. Na een uurtje trek ik dan ook mijn sportkleren aan en ga ik de omgeving ontdekken in zijn vroegste uurtjes. Zalig gewoon.

Door ’s ochtends te gaan sporten, hebben we daarna nog de hele dag voor ons om samen te genieten van de mooie straatjes en meren van het warme Italië. Uiteraard sporten we niet elke dag. Dat zorgt ervoor dat we de andere dagen wel gewoon eens lekker kunnen uitslapen en echt tot rust kunnen komen. Die dagen kiezen we er dan voor om wat grotere activiteiten te plannen. Omdat we beide niet stil kunnen blijven zitten, is dat een prima tussenoplossing. De dagen waarop we allebei niet gesport hebben, doen we dan een grote wandeling of een leuk fietstochtje. We verkennen dan de regio of nemen de auto en gaan naar de andere stadjes van Garda: Riva, Torbole, Tignale, Malcesine,… Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit waar we naartoe gaan, want overal waar je hier terecht komt, zal je getrakteerd worden op een schitterend uitzicht.

Voor we op vakantie vertrokken, had ik me de vraag gesteld of ik wel zoveel wou gaan lopen. Maar met de prachtige omgeving hier, zou het eigenlijke zonde zijn om dat niet te doen. Bovendien is het hier ideaal om wat te trainen in een minder vlakke omgeving. En dat kan ik wel gebruiken, want al zeg ik het zelf: thuis vermijd ik nog liever stijle stukken dan ze op te gaan zoeken. En daardoor ben ik daar ook helemaal niet zo goed in. Wanneer je naar Garda komt, kan je die minder vlakke omgeving gewoonweg niet vermijden. Dus of je het nu wilt of niet, die hellingen zal je op je baan sowieso tegenkomen.

Daarnaast, met de halve marathon die gepland staat in oktober, kon ik het me niet permitteren om twee weken wat minder te lopen. Ik heb de trainingen en afstanden nu heel erg nodig. En omdat ik mezelf zo goed zie evolueren, geniet ik hier dubbel zo hard van. De beslissing was dus snel genomen: mijn loopspullen gingen mee de koffer in!

Op het einde van mijn vakantie zal ik een korte update geven over hoe het lopen hier in Italië uiteindelijk is gegaan, hoe vaak en hoe lang ik liep en wat ik op de andere rustdagen dan deed. Wanneer ik terug thuis kom, staan er nog zo’n dikke vijf weken op het schema voor de Halve Marathon van Brussel. Ook daarover zal ik de komende weken updates geven. Houd mijn blog dus zeker in de gaten, want er staat heel wat spannends op de planning de komende weken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s