3e plaats op de Sport & Fun – Party Run

Vorig weekend werd de eerste editie van de Party Run gelanceerd. Dat was een wedstrijd in het Provinciaal Domein van Hélécine. De run vond ’s avonds om 21u plaats, waardoor het hele parcours verlicht werd met speciale effecten. Daarnaast was de run ook vergezeld door een heel erg leuke DJ-set voor, tijdens en na de wedstrijd. Omdat ikzelf lid ben van de loopclub Sport & Fun, die de hele wedstrijd ook georganiseerd heeft, nam ik op zaterdagavond deel aan de run.

Met zo’n 400 deelnemers aan de startlijn, kon je kiezen tussen twee parcours: een parcours van 6 km en een parcours van 12 km. Omdat de run in het domein zelf plaatsvond, waren het wel telkens toertjes van ongeveer 2 km. Ikzelf had me met 100 anderen ingeschreven voor het 12 km-parcours. Voor de start begon ik te twijfelen of ik wel de juiste beslissing had genomen om voor de 12 te gaan en niet voor de 6. Eerst en vooral omdat het kleine toertjes waren. Ik had dus wat schrik dat ik het parcours na 2 rondjes wat saai zou beginnen vinden. Dat was achteraf bekeken helemaal niet het geval. Door de muziek en het lichtspel op het hele parcours, merkte je niets van de kleine rondjes. De tijd en de rondjes gingen supersnel voorbij. Je liep door het bos, naast de vijvers en zelfs door het kasteel. Ook het kasteel was zowel langs de binnen- als de buitenkant verlicht. Wat was dat mooi!

Daarnaast had ik ook wat schrik dat ik voor het parcours van 12 km had gekozen, omdat het al een tijdje geleden was dat ik die afstand nog liep. De laatste weken liep ik nooit meer dan 10 km. Ik begon me dus al af te vragen “gaat het wel lukken?”, “ga ik het kunnen uitlopen?”, “wat als het niet lukt?”. Allemaal zorgen voor niets uiteindelijk. Het parcours bleek namelijk wat minder lang dan 12 km te zijn. In totaal liep ik dus zo’n 11,1 km. En die liep ik gemakkelijk uit. Ik deed dat bovendien ook nog eens op mijn allersnelste tijd ooit, namelijk in 57:48! Dat betekent dat ik een gemiddelde van 5:15/km heb gelopen. Een nieuw PR voor mij. En daarmee veroverde ik een leuke podiumplaats. Ik werd namelijk de derde vrouw van de wedstrijd! Leuk hé?

Zo zie je maar weer dat je jezelf eigenlijk nooit moet onderschatten. Maar dat is toch altijd moeilijk hé. Het is altijd makkelijker om jezelf te onderschatten, dan je zelf te overschatten. En toch brak ik gewoon mijn eigen PR! Ik kijk al uit naar de volgende editie volgend jaar!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s