Een nieuw doel: de halve marathon van Brussel

Nu de zomer(vakantie) aan zijn einde komt, was het tijd voor mij om na te denken over een nieuw doel of prestatie die ik in 2018 graag nog wou realiseren. Na de 20 km door Brussel gelopen te hebben in mei, was ik eigenlijk al zo goed als zeker dat ik dit jaar nog een halve marathon wou uitlopen. De halve marathon van Brussel past daarom qua timing perfect binnen mijn hardloopdoelen en -trainingen. Deze halve marathon vindt namelijk plaats op 28 oktober 2018. Dat wil zeggen dat ik vandaag nog exact 63 dagen heb om me voor mijn allereerste halve marathon zo goed mogelijk voor te bereiden.

Zoals de meesten onder jullie weten, is een halve marathon 21,1 km. Exact de helft dus van een volledige marathon (42,2 km). Dat wil zeggen dat ik ietsje maar dan één kilometer extra zal lopen dan op de 20 km door Brussel. Je zou denken dat die extra kilometer het verschil wel niet zal maken. Éen kilometer meer of minder zal nu toch niet zoveel impact hebben op je prestaties? Dat klopt inderdaad, maar toch moet ik het niet onderschatten. Vooral nadat ik gemerkt heb op de 20 km door Brussel, dat die laatste kilometers van het parcours echt wel moeizamer gingen dan de eerste. Er zullen voor mij de komende 8 weken dus veel duurlopen op het programma staan, met de focus op die laatste kilometers gemakkelijk uit te lopen.

Maar waarom wil ik nu zo graag een halve marathon lopen? Wel eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat ik het enkel en alleen voor mezelf doe. Ik doe het dus niet omdat iemand me uit heeft gedaagd of gezegd heeft dat ik het niet zou kunnen. Ik doe het alleen maar omdat ik mijn eigen grenzen wil verleggen. En dan is een halve marathon de meest logische eerstvolgende stap. Daarnaast wil ik het ook gewoon heel erg graag doen voor de kick en de enorme boost in je zelfvertrouwen die je ervan krijgt! Het lopen van een (halve) marathon is één van de meest voor de hand liggende bewijzen dat met hard werk en doorzettingsvermogen, alles mogelijk is. Ook als je eerst dacht dat het je nooit zou lukken. Tot slot is één van de meest belangrijke redenen misschien wel omdat ik anderen wil inspireren. Net zoals anderen mij anderhalf jaar geleden ook geïnspireerd hebben toen ik aan de zijlijn stond.

Vanaf volgende week zal mijn trainingsschema voor de halve marathon van Brussel echt van start gaan, omdat ik dan nog 8 weken te gaan heb. Ik kijk er alvast heel erg naar uit en zal de komende weken dan ook mijn trainingen en ervaringen met jullie delen. Wie weet komen we elkaar daar tegen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s