Ik ga op vakantie en ik neem mee…

… Mijn loopschoenen! Jullie hebben het misschien al wel zien passeren op mijn social media accounts. Deze week had ik ein-de-lijk een weekje verlof. Eigenlijk zou ik gewoon van woensdag tot zondag op vakantie gaan met mijn vriendinnen. Maar omdat ik echt eens zin had om er op het werk een volledige week tussenuit de zijn, nam ik uiteindelijk de hele week verlof! En guess what? I don’t regret a thing. De voorbije weken gingen, wat het hardlopen betreft, wat moeizamer dan anders. Ik geraakte gekwetst aan mijn achillespees en mocht 3 weken lang niet lopen. Daarna was er die abnormale hitte van de voorbije weken (of maanden?) waardoor het lopen erg moeizaam ging. En tot slot, was ook mijn motivatie niet on point. Ik slaagde er de voorbije weken dus niet in om mijn kilometers op de teller te halen.

Nu ik een weekje verlof had, was ik gemotiveerder dan ooit om die kilometers in te halen en om die goesting en motivatie die ik had vóór ik de 20 km door Brussel liep, terug te winnen. Daarom besloot ik maandag om er een stevige trainingsweek van te maken. Ook in la Douce France zou ik gaan lopen. Één ding deed ik deze keer anders. Ik had geen planning gemaakt. Ik zou dus gewoon gaan lopen, wanneer ik wou en hoelang ik wou. Er waren met andere woorden geen verplichtingen, maar daartegenover was ook alles toegelaten. Op vakantie maak ik trouwens nooit een planning om te lopen, maar ik loop dan wel maar 2 à 3 keer per week. Deze keer was het anders: ik had geen planning, maar mocht wel alle dagen gaan lopen of sporten.

Benieuwd naar wat ik tijdens mijn week verlof uiteindelijk deed?

Maandag

Maandagochtend werd ik wakker en het eerste wat ik eigenlijk wou gaan doen, was gaan lopen. De weersvoorspellingen waren echter niet heel positief: wind, regen en onweer stonden op het programma. Het bleef de hele voormiddag regenen, dus maakte ik mijn reistas klaar. Ook na de middag bleef het regenen. Rond een uur of vier dook er wonder boven wonder een kleine opklaring op, dus trok ik snel mijn loopschoenen aan. Om het risico op regen te vermijden, liep ik een kleine 5 km. Ik had zelfs recht op een paar zonnestralen! Ik liep die kleine 5 km wel op mijn snelste tijd toe nu toe, zijnde 26:34! Dat betekent dus een gemiddelde van 5:18/km. Dat ging vlotjes.

Dinsdag

Dinsdag wou ik graag nog even gaan lopen, voordat ik op vakantie vertrok. Daarom trok ik ’s namiddags mijn loopschoenen aan om een rondje van 8 km te gaan lopen. Ideaal om de benen ui te schudden alvorens we de hele nacht in de auto zouden zitten om te rijden.

Woensdag

Woensdag liep ik niet. Na een hele nacht gereden te hebben tot in Frankrijk, was ik heel erg moe. Ik ging dus wat rusten op het strand en ’s avonds ging ik rustig wat wandelen.

Donderdag

Donderdag was het heerlijk warm. Maar niet te warm, dankzij een lekker windje. In de avond trokken we dus onze schoenen aan en gingen we de omgeving verkennen. We wouden initieel een vijftal kilometers lopen, maar liepen er uiteindelijk wat meer. Het ging heel erg goed en vergisten ons ook een aantal keer van weg om terug naar ons huisje te keren. We eindigden uiteindelijk met 8,5 km op de teller!

Vrijdag

Ook op vrijdagavond wouden we de benen gaan losschudden, na een hele namiddag op het strand gelegen te hebben met een glaasje sangria in de hand. Door de sangria ging dat natuurlijk net iets minder vlot, dus hielden we het vrijdagavond met een kleine 5,1 km. Dit maal wel zonder de weg kwijt te geraken.

Zaterdag

Laatste dag in la Douce France! En het was heel erg warm. We zijn de dag begonnen met een mooie strandwandeling. Daarna hebben we de namiddag doorgebracht aan het strand en ’s avonds gingen we snel een kleine 6,1 km lopen. Ging wel wat moeilijker met de hitte van zaterdag en het gebrek aan een windje. Maar het was een leuk toertje!

Zondag

Op zondag liep ik niet. We hebben de hele dag gereden om naar huis te gaan, dus ik was toch wel wat vermoeid en mijn benen waren ook wat moe. Het was een wat intensievere week, die deugd gedaan heeft! Op de teller staat op het einde van deze week een mooie 33 km. En daar ben ik best tevreden mee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s