Eetdagboek: augustus

Ik kreeg al een aantal keer de vraag wat ik zoal eet op een doordeweekse dag. Meestal zijn mijn weekdagen vrij gelijkaardig aan elkaar. In het weekend is er dan wel altijd ruimte om te ‘zondigen’. Ik probeer altijd een balans te vinden tussen ‘gezonde’ en ‘ongezonde’ voeding. Wat en hoeveel ik eet, hangt ook altijd af of ik die dag al dan niet ga sporten. Vanaf nu zal ik proberen om één keer per maand een doordeweekse dag in de vorm van een dagboek te delen met jullie. Alcohol probeer ik doorheen de week sowieso altijd te vermijden. In het weekend laat ik een glaasje wijn of een lekkere cocktail wel niet staan. Nogmaals, het draait allemaal om de juiste balans voor jezelf te vinden en die is voor iedereen anders.

Je zal merken dat ik eigenlijk vrij veel en ook vaak eet. Ik heb namelijk een vrij kleine maag, waardoor het voor mij beter lukt om kleinere porties te eten. Anders zit ik te snel vol en krijg ik maagpijn. Daarom opteer ik vaak voor kleinere en lichte porties, maar dan eet ik wel regelmatiger doorheen de dag. Ik heb dan ook altijd zoveel honger.

Dit at ik op maandag:

Ontbijt: havermoutpap met een halve appel en rozijntjes (378 kcal)

Om mijn dag te starten, drink ik altijd een tas warm water met vers citroensap. Citroenwater reinigt niet alleen je lichaam, het reinigt ook je huid en bevordert de spijsvertering. Dat laatste is de grootste reden waarom ik het bij het opstaan nooit oversla. Terwijl ik dan mijn citroenwater drink, begin ik de rest van mijn ontbijt klaar te maken. Dinsdag was dit een havermoutpapje met stukjes appel en wat rozijntjes. En niet te vergeten: een grote tas koffie.

Snack: een halve meloen (90 kcal)

Lunch: salade van komkommer, tomaat, stukjes appel, poten en erwten, een half gebakken ajuintje, 2 sneetjes kalkoenfilet en Wasa (lichtgewicht) crackers (305 kcal)

Als ik ga werken, neem ik altijd zowel ontbijt als lunch mee. Nu de zomer van start is gegaan, was ik het beu om telkens mijn boterhammen met soep te eten. Ook met de warmte, konden die boterhammen mij niet echt meer smaken. Ik ben dus begonnen met het dagelijks maken van lekkere en frisse salades. Ik maak ze met de groenten en fruit die we thuis hebben liggen. Je kan bij salades namelijk zoveel variëren als je maar wil. En dat maakt het net zo leuk! Ik kijk heel de voormiddag uit naar mijn kleurrijk bordje groenten. Mijn salades vul ik meestal aan met pitten, noten of zaden en eieren, crackers of avocado. Dat doe ik om een meer verzadigd gevoel te krijgen na mijn lunch. Als je een salade eet met enkel groenten, is de kans namelijk erg groot dat je na een uur weer honger hebt. Bij deze salade at ik ook 3 Wasa crackers. Hier smeerde ik wat Philadelphia van komkommer en feta op.

Tussendoortje: yoghurt (129 kcal)

Deze zijn nu al een tijdje echt wel mijn favoriet. De kwark van Alpro met mango of passievrucht. Ze zijn niet alleen overheerlijk, ze zijn daarbovenop de perfecte snack voor dat ik ga lopen.

Tussendoortje: twee rijstwafels met beleg (88 kcal)

Na het lopen heb ik meestal weer honger. Ik kan dan moeilijk wachten tot het avondeten op tafel staat. Vandaag had ik zin in rijstwafels. Op de ene deed ik wat Philadelphia en op de andere wat abrikozenconfituur. Perfect om te recupereren na het lopen!

Avondeten: kalkoenfilet met ebly, een mix van groenten en een sausje van rode pesto (474 kcal)

’s Avonds eet ik meestal gewoon wat de pot schaft. Mijn ouders eten graag dagelijkse kost, dus dat kan ook al wel eens worst met patat en spinazie of een goeie oude spaghetti bolognaise. Vandaag maakte ik het eten klaar en dan kies ik meestal voor een mager stuk vlees zoals kip of kalkoen. Dit serveerde ik met ebly (een soort rijst), samen met een mix van groenten (broccoli, bloemkool en wortelen) en een rode pesto saus.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s