Daarom draag je best geen make-up bij het sporten

Het overkomt mij al wel eens dat ik ga sporten of lopen met make-up. Dit is meestal het geval wanneer ik ’s avonds na het werk thuiskom en meteen beslis om te gaan sporten.  Ik heb dan niet altijd de reflex om mijn gezicht te reinigen, zodanig dat de make-up van mijn gezicht verdwenen is. Daarnaast zijn er ook meisjes die zich graag opmaken, alvorens ze gaan sporten. Ze proberen die rode blos op de wangen wat te verbergen door make-up aan te brengen alvorens ze naar de fitness gaan. Want wees eerlijk, tijdens het sporten, ziet niemand er goed uit. Maar kan make-up dragen wanneer je sport nu kwaad of niet? Is de combinatie van zweet en make-up echt zo slecht voor je huid? Ik leg het je hieronder even uit.

Sporten gaat onvermijdelijk hand in hand met zweten. In één van mijn vorige blogpost, legde ik al uit dat je lichaam begint te zweten om op die manier te kunnen afkoelen. Door het zweet, gaan ook je poriën open gaan en groter worden. Om te vermijden dat je huid verstopt geraakt en onzuiverheden gaat absorberen, is het daarom belangrijk om je gezicht na het sporten te reinigen. Maar als je daar bovenop ook nog eens een laagje make-up op je gezicht hebt, gaan je poriën door het vuil verstoppen, waardoor er bijgevolg veel gemakkelijker mee-eters en puistjes op je huid ontstaan. Het kan bovendien ook een droge huid bevorderen.

Vooral mensen met een gevoelige huid kunnen hier last van hebben. Wanneer je sport, kan je dus maar beter opletten met het dragen van make-up. Wat mascara op je ogen aanbrengen, zal je huid weinig kwaad doen. Maar poeder en foundation laat je voor het sporten best liggen. Je moet je huid laten ademen en dat is vooral belangrijk wanneer je sport. Heb je make-up gedragen overdag en wil je meteen daarna gaan sporten? Dan reinig je best even je gezicht om de make-up te verwijderen. Klaar met sporten? Reinig je gezicht opnieuw, zodanig dat alle onzuiverheden en bacterieën van de toestellen die je aanraakte op de fitness, verdwenen zijn. Dit doe je best met koud water, om de poriën weer te sluiten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s