Recept: frozen yoghurt

Het warme weer blijft in België maar duren. Mij hoor je niet klagen. Maar de hete temperaturen doen mij wel snakken naar frisse tussendoortjes. En wat is er dan beter dan een gezond alternatief voor onze traditionele ijsjes? Frozen yoghurt natuurlijk. Frozen yoghurt of ook wel froyo kan je super gemakkelijk klaarmaken, zowel met als zonder ijsmachine. Hieronder geef ik je een receptje zonder ijsmachine.

Frozen yoghurt is niet alleen erg gemakkelijk te maken. Het is bovendien ook super lekker, niet te zwaar en combineerbaar met alles wat je maar wil. Frozen yoghurt kan je natuur maken, om vervolgens je inspiratie de vrije loop te laten voor de topping: van vers fruit en granola tot koekjes en snoepjes. Je kan ook bij de bereiding meteen fruit toevoegen om froyo met een smaakje te maken. Dan gebruik je gewoon hetzelfde onderstaande recept, maar mix je er nog je bevroren fruit bij. En klaar!

Wat heb je nodig?

  • 500 ml (magere Griekse) yoghurt
  • 2 el acacai honing
  • eventueel (ingevroren) fruit

Hoe maak je het klaar?

  • Laat het vocht van je griekse yogurt uitlekken;
  • doe de uitgelekte Griekse yoghurt, de honing en eventueel het (ingevroren) fruit in een blender;
  • mix alles samen;
  • verdeel het mengsel op een platte schaal en bedek met folie;
  • zet 1,5 uur – 2,5 uur in de diepvriezer;
  • voeg je favoriete toppings toe en smullen maar!

Tip! Kijk af en toe naar het mengsel en roer er eventueel eens door. Je yoghurtijs mag ook niet té lang in de vriezer zitten, anders wordt het te hard en kan je er moeilijk van eten. Wanneer je frozen yoghurt klaarmaakt, eet je het beter ook onmiddelijk op.


Een reactie op “Recept: frozen yoghurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s