Op het programma: twee loopevents en één fietsevent in de buurt

Met mijn trainingen voor de 20 km door Brussel, was het moeilijk om leuke loop- en fietsevents in mijn schema in te plannen. Maar nu de 20 km door Brussel bijna een maand achter de rug is, is het weer tijd om me te gaan amuseren op zo’n loop- en fietsevents. De komende weken heb ik daarom een aantal evenementen gepland, die bij mij in de buurt zijn. Ik doe niet mee aan die wedstrijden om er een tijd te lopen of om een prijs te winnen, maar echt gewoon om te gaan doen wat ik het liefste doe: sporten met vrienden.

Door deel te nemen aan zulke kleine wedstrijden in de buurt, zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft en dat je tussentijdse doelstellingen hebt. Bovendien kan je het gewoon zien als deel uitmakende van je wekelijkse training. Maar dan met meer volk rondom je. Het is ook de mogelijkheid om eens te lopen in een andere omgeving dan je gewoon bent. Want geef toe, op den duur ken je je dorp toch echt van buiten? Ideaal dus om eens een andere buurt te ontdekken en om deze ervaring te delen met mensen die je niet kent. Wat staat er op het programma?

Fietsevent – Tous à vélo au Château d’Hélécine op zondag 24 juni

Deze zondag wordt er een fietsevent georganiseerd in onze eigen gemeente. Het is een evenement voor groot en klein en je hoeft er niet eens getraind voor te zijn. Je kan je vrij inschrijven voor maar €2,00 per persoon en vertrekken wanneer je wilt tussen 8:00 en 12:00. Je volgt het parcours op je eigen tempo en je kiest ook de afstand: 12, 24 of 42 km. Ideaal voor een leuke uitstap en om onbekende fietsroutes te ontdekken. Oh ja, en kinderen onder de 12 jaar betalen helemaal niets.

Leuk om te weten! Je hoeft je niet vooraf in te schrijven. De eerste 400 deelnemers krijgen een gratis shirt en de volgende 400 krijgen een drinkbus. Bovendien worden er op het hele parcours bevoorradingsposten voorzien. En dat allemaal voor maar 2 euro?! Waar wacht je nog op?

Loopevent – Jogging Saint-Martin (2018) Challenge Hesbignon op 1 juli

Het weekend daarna kan je op zondagochtend gaan lopen in Thisnes. Het is de vijfde editie van de loopwedstrijd en maakt dit jaar deel uit van de Challenge Hesbignon. Je vertrekt om 10:15 en kan kiezen tussen twee afstanden, namelijk 6 km of 12,5 km. Inschrijven kan ter plaatse. Je loopt die dag tussen de velden en geniet van een leuke en natuurlijke omgeving.

Loopevent – The Fintro Classic Tessenderlo op 9 juli

Een loopevent op een maandagavond. Het is eens wat anders en het kan op de 33e editie van The Fintro Classic. Ga na je werk even tot in Tessenderlo en trek je loopschoenen aan voor een toertje van 4 of 10 km. Ook kinderen kunnen deelnemen aan de Chiquita Kids Run met een afstand van 1 km. Er worden op het parcours 2 of 3 bevoorradingsposten voorzien, naargelang welke afstand je kiest. Je krijgt ook een borstnummer en een medaille. De inschrijvingsprijzen variëren per afstand. Zorg ervoor dat je ingeschreven bent vóór 25 juni. Dan betaal je wat minder. Daarna betaal je telkens €3,00 meer!

Wat staat er op het programma? Vanaf 17u kan je je deelnamepakket gaan afhalen indien je al ingeschreven bent. Nog niet ingeschreven? Dan kan dat daar ook. De Kids Run start om 19:00, de Fintro jogging 4 km start om 19:30 en de The Fintro Classic 10 km om 20:00.

Zo, nu weet je me waar je me de komende loopevents weet te vinden. En wie weet zien we elkaar daar?! Tot dan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s