Recept: havermoutpannenkoekjes

Wat eet jij zoal ’s ochtends? Ik probeer altijd wat af te wisselen. Meestal maak ik in het weekend mijn ontbijt voor de rest van de week klaar, om mee naar het werk te kunnen nemen. Ik ga dus altijd op zoek naar gemakkelijke ontbijtjes die ook eenvoudig mee te nemen zijn naar het werk. Ik neem namelijk het openbaar vervoer en de fiets om te gaan werken, dus voor mij is het belangrijk dat ik niet hoef te sleuren aan meerdere zakken of potjes, wetende dat ik ook altijd mijn lunch voor de middag meeneem. Éen van mijn favoriete ontbijten zijn daarom havermoutpannenkoekjes. Ze zijn niet alleen super simpel klaar te maken. Ze blijven ook een aantal dagen goed. Ideaal dus om sowieso van maandag tot woensdag rond te komen.  Hoe maak je pannenkoeken gezond en lekker? Ik geef je hieronder het receptje.

Wat heb je nodig voor een 8-tal pannenkoekjes?

 • 150 gram havermout
 • 250 à 300 ml melk (ik gebruik altijd normale sojamelk)
 • 1 rijpe banaan
 • 1 eitje
 • olijfolie of bakboter

Hoe maak je het klaar?

 • Plet de rijpe banaan in een kom;
 • voeg het ei en de havermout toe;
 • voeg daarna de melk toe en roer goed;
 • doe de bereiding in een blender of neem een mixer om het deeg voor de pannenkoekjes glad te maken;
 • laat het mengsel daarna 5 à 10 minuutjes rusten;
 • neem een pan en voeg de olijfolie of boter toe en laat deze smelten;
 • je kan nu je pannenkoekjes beginnen bakken.

Tip: maak kleine pannenkoekjes en geen grote. Door de havermout en de banaan die je toevoegt in het mengsel, is je deeg vrij zwaar waardoor het moeilijk om te draaien is. Maak dus in je pan kleine vormpjes met je deeg, zodat je de pannenkoeken gemakkelijk kan omdraaien om ze een beide kanten mooi goud-bruin te bakken.

Je kan de pannenkoekjes zowel warm als koud opeten. Op het werk eet ik ze bijvoorbeeld altijd koud. Voor de topping kan je je fantasie de vrije loop laten. Stukjes vers fruit of gebakken met honing in de pan (appel, peer, aardbeien), noten, wat confituur of magere yoghurt. Het kan allemaal.

Ga jij ze ook eens proberen maken?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s