20 km door Brussel: nog 3 weken te gaan

Processed with VSCO with a6 preset

De voorbije week is letterlijk voorbij gevlogen. En nu zijn er nog maar 3 weken te gaan voor de 20 km door Brussel. Ik begin wat zenuwachtig en ongeduldig te worden, eerlijk gezegd. Vorige week was een stevige trainingsweek met 35 km in totaal op de teller. Ook deze week belooft nog een stevige week te worden. Ik gok dat ik deze week in totaal dicht bij de 40 km aan ga lopen. De volgende twee weken zullen uiteraard rustiger zijn met minder kilometers in de benen. Ik moet mijn lichaam namelijk niet overbelasten voor de grote dag.

Dit weekend ga ik voor de eerste keer 20 km proberen lopen. Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren en hoe goed mijn benen gaan kunnen volgen, aangezien dit de eerste keer gaat zijn dat ik zoveel in één keer loop. Maar het moet, want binnen drie weken zal ik het ook moeten doen. Deze training gaat het ideale moment zijn om te ondervinden en in te schatten hoe vaak ik moet drinken en eten tijdens zo’n duurloop. Ik ga tijdens deze training heel hard moeten uitzoeken wanneer mijn lichaam nood heeft aan een energieboost, zodat ik volledig voorbereid ben voor de 20 km door Brussel.

Drinken tijdens het lopen ben ik al gewoon. Ik drink namelijk bij elke training minimum een halve liter water. Zowel bij korte als bij lange looptrainingen. Maar met eten tijdens een duurloop heb ik tot op vandaag nog wat moeite. Nochtans is het bij lange afstanden belangrijk om iets te eten: een banaan, een energiegel of een energiereep. Vorige week bestelde ik dus bij Body & Fit een aantal verschillende soorten repen. Ik bestelde twee soorten: de Protein & Oats bars en de Perfection bars. Voor beide repen pakte ik de chocolade-smaak. Daarbij kreeg ik ook nog een Smart Bar Crunchy, met coffee & dark chocolate smaak, om te proeven mee.

image3 (2)

Naast repen, heb ik ook sportdrank en energiegels van Overstims besteld. Voor de sportdrank koos ik voor de Hydrixir lange afstand met perzikthee smaak. Normaal gezien drink ik bij het lopen alleen maar water, maar bij een lange duurloop helpt een sportdrank om voldoende vocht en koolhydraten (en dus energie) binnen te krijgen. Voor de energiegels koos ik de vloeibare Energix met verschillende smaken. Ook zo’n gels zorgen ervoor dat je energieniveau op pijl blijft. Ze zijn klein en dus handig om mee te nemen tijdens het lopen. Bovendien zijn ze  in tegenstelling tot een energiereep, in een paar seconden op. Ik ben wel benieuwd of ik zo’n gel makkelijk ga binnenkrijgen. De textuur van die gels schrikt me wat af.

Tijd dus om deze week te testen wat ik het aangenaamste vind tijdens een langere duurloop. Maar alvorens ik dit weekend voor die lange duurloop ga, staan er nog twee andere looptrainingen op het schema. Deze week ziet mijn trainingschema er zo uit:

Week 2 (7 mei tot 13 mei)

  • Maandag: rustdag
  • Dinsdag: intervaltraining (20 min warmlopen – 2 x 2.000 meter aan 80-85% MHF met 500 meter rust tussen beide series – 10 min rustig uitlopen)
  • Woensdag: een uurtje squashen
  • Donderdag: duurloop 60 min (gemiddeld tempo: 5:45/km)
  • Vrijdag: rustdag
  • Zaterdag: rustdag
  • Zondag: duurloop 20 km

Een reactie op “20 km door Brussel: nog 3 weken te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s