Vind een running budy

Processed with VSCO with a6 preset

To be honest, alleen had ik het niet gekund. Wanneer je van nul begint, zijn alle motivaties welkom. En welke motivatie is er beter dan het hebben van een loop buddy? Iemand met wie je vaste dagen inplant om samen te gaan lopen. Iemand die je op mindere dagen aanmoedigt bij het lopen. Iemand die je toch overhaalt om te gaan lopen na die ene zware werkdag. Iemand die gewoonweg die dagen dat het wat minder goedgaat, weer makkelijker maakt.

Want samen ga je toch veel verder dan alleen? Wel, bij lopen is dat even goed zo. Want wanneer je afgesproken hebt met je looppartner, dan voel je je ergens toch een beetje verplicht om die niet in de koude te laten staan? Dat klopt. En wanneer je dan toch bent gegaan, voel je je daarna twee keer zo voldaan.

Ik had het geluk dat mijn vriend, die zelf al heel sportief was, mij wou helpen bij het halen van mijn doelstelling. Belangrijk is dat wanneer je een buddy vindt, jullie dezelfde doelstelling hebben. Op die manier kan je dezelfde loopschema’s volgen en elkaar beter begrijpen. Aangezien mijn vriend eigenlijk al gemakkelijk 5 (of zeg maar 15) kilometer kon lopen, heeft hij ervoor gekozen om mee te lopen op mijn niveau. Ging ik een halfuurtje lopen, dan ging hij gewoon mee. Stapte ik in dat half uurtje 4 of 5 keer, dan stapte hij ook mee.

Het heeft namelijk helemaal geen zin om met iemand te lopen die niet op hetzelfde ritme als jou kan of wil lopen, want anders ga je jezelf proberen verplichten om even goed als die persoon te doen. Maar zo ga je alleen maar jezelf overtreffen en is de kans groot dat je héél snel terugkeert in de startfase, waarin je dacht: “Ik kan het toch niet”.

Onthoud dit: Buddy up. Have someone waiting to join you half way or two thirds into longer runs. It’s a brilliant mental boost. You not only have something to look forward to, but also having company for the rest of your run makes it go quicker too.


Een reactie op “Vind een running budy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s